BALTAZAR EKIPA
OPTIMALAN SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA
U zemlji s 3,8 milijuna nogometnih, rukometnih i drugih izbornika dobro je poznato da je spoj mladosti i iskustva uvijek dobitna kombinacija. Tako Baltazar ekipu već 40 godina sa stola broj 19 čvrstom rukom i zvonkim glasom vodi najdugovječniji svjetski izbornik legendarni Bobo Čimbur, ugostiteljska legenda čija je karizma utkana duboko u temelje Baltazara. Uz Bobu je od samog početka njegova i naša gospođa Mirjana, koja je svojom ljubavlju i talentom prema unutarnjem i vanjskom uređenju učinila Baltazar i njegov očaravajući vrt mjestom u koje mnogi rado dolaze i nevoljko odlaze.
Odmah uz njih tu je izvršna direktorica Tamara, koja vodi operativno i administrativno poslovanje restorana u najširem smislu; od komunikacije s dobavljačima do osmišljavanja menija za naše goste, poslovne i privatne. Posljednjih nekoliko mjeseci Tamara još uspješnije obavlja svoje radne zadatke zahvaljujući pomoći sinčića Ivana koji joj svakodnevno pruža uredsku potporu. Spiritius movens Baltazara je naš kreativni direktor Igor, čovjek nepresušne energije i entuzijazma koji osim konstantnog razmišljanja o inovacijama u ugostiteljstvu najviše voli humanitarni rad, vesele boje odjeće i AC Milan.
Upravitelj restorana već 20 godina je prvi brk Ferenčice Milan Martinko, poznatiji kao Micek. Ugostiteljska legenda Zagreba u karijeri vjerojatno ima više odrađenih svadbi od ijednog zagrebačkog matičara, slobodne dane ne koristi, a najviše od svega voli Dinamo. Niz ikona nastavljamo s Ilijom Lovrićem, koji je s više od 30 godina staža po broju nastupa u dresu Baltazara za petama Bobi.
Ilija je dobri duh našeg restorana, kojeg dobar dio gostiju izgrli i izljubi pri dolasku u Baltazar, a o njegovom značaju dovoljno govori i činjenica da ga je u jednom svom djelu spomenuo i čuveni sarajevski pisac Miljenko Jergović. Miroslav Puljek, u svojoj Dubravi poznatiji kao Kumica, vjerojatno je jedini čovjek na svijetu koji ima strah od duboke vode, a da na kilometar može razlikovati fratra, pica, kantara i špara. Mirek je u Baltazaru tek 21 godinu, a slobodne dane uglavnom uzima ponedjeljkom. Jedan od najboljih hrvatskih sommeliera Goran Petrić u Baltazaru je tek jednu sezonu, no već je uspio osvojiti srca naših gostiju svojim enciklopedijskim znanjem o vinima te besprijekornim stilom odijevanja. Tvrdi da je bio odličan nogometaš te ta ga je samo ozljeda spriječila u ostvarivanju velike karijere. Kao vezni igrač između sale i kuhinje tu je još jedan veteran, naš Mladen Momić, zagrebački dečko u zlatnim godinama koji se brine za nabavu namirnica te poznaje Dolac kao svoj džep. Kuhinjski orkestar svira pod ravnanjem maestra Matije Bregeša, čiji tihi autoritet, entuzijazam i ljubav prema kuhanju jednostavno osvaja. Karakterna suprotnost tihom Matiji je još jedna legenda Baltazara –Tomislav Mić- koji već godinama u Baltazarovoj kuhinji demonstrira majstorsko znanje u pripremi ribljih i mesnih specijaliteta te veliku ljubav prema Hajduku.
Bruno Tkalčević je u Baltazar došao kao stipendist udruge Chef kuha doma, no čini se da je odlučio ostati i svakim danom napreduje sve više. Našu kuhinji nedavno su se pridružili iskusni kuharski znalci Niko Visković i Kristinko Majpruz, koji su s nama kratko, ali već su se pokazali kao pojačanja te Luka Lazić koji je došao na studentsku praksu, ali kao veliki talent ostao na daljnjem usavršavanju.
Kako deserti uvijek dolaze na kraju, tako za kraj spominjemo i našu slastičarku, našu dragu tetu Ružu čijim se tortama i savijačama naš gosti vesele već od aperitiva. To su dakle naši ljudi, koji svojim znanjem, trudom, ljubavlju i odanošću godinama održavaju Baltazar u vrhu zagrebačke i hrvatske restoranske scene, a vjerujem da ćemo tu i ostati u godinama koje dolaze.
UPRAVITELJ RESTORANA MILAN MARTINKO
Upravitelj restorana već 20 godina je prvi brk Ferenčice Milan Martinko, poznatiji kao Micek.
Ugostiteljska legenda Zagreba u karijeri vjerojatno ima više odrađenih svadbi od ijednog zagrebačkog matičara, slobodne dane ne koristi, a najviše od svega voli Dinamo.