HLADNA PREDJELA

SIR S VRHNJEM I POGAČICE

Svježi kravlji sir, domaće vrhnje, pečena paprika, ukiseljene rotkvice, vlasac

SALATA OD HOBOTNICE I VARIJACIJE MASLINE

Hobotnica, dehidrirane masline, spužva od masline, marinirani plod kapara, salatice, kvasina

JADRANSKA RIBA S MANDARINOM I BUČOM

Carpaccio bijele ribe, ukiseljena buča, gel od mandarine, paljena mandarina, maslinovo ulje Chiavalon

TATAR BIFTEK

Biftek, marinirana gorušica, hrskavi paški sir, prepeličji žumanjak, emulzija vlasca, tučeni maslac

TERINA OD PATKE SA DUNJOM I BRIOCHE

Pačja prsa, foie gras, chutney od dunje, tostirani brioche, kiselo povrće, pačji umak, ledeno grožđe

JUHE

BOGATA RIBLJA JUHA

Bijela riba, kozice, mrkva, krumpir, celer

BISTRA GOVEĐA JUHA

Domaći rezanci, mrkva, govedina

KREM JUHA OD BUČE

Gnudi od mente, bučino ulje, tostirane bučine sjemenke

TOPLA PREDJELA

DOMAĆI ZAGORSKI ŠTRUKLI

Fermentirani kravlji sir, domaće vrhnje, hrskave mrvice, paljeni maslac

JANJETINA I GRAŠAK

Ragu od janjetine, krema od kravljeg sira Veli Jože i palente, mladi grašak, prah paljenih borovih iglica

RIŽOTO OD ŠKAMPA I VRGANJA

Carnaroli odležana riža, jadranski škamp, emulzija od škampa, dashi od vrganja,krema od kestena

RAVIOLI SA ZECOM I CRNIM TRUBAMA

Ravioli punjeni zecom i šumskim gljivama, umak od hrena, hrskavi kelj, pesto od crnih truba, nar

JAKOBOVE KAPICE I VRGANJI

Jakobove kapice, hollandaise s vrganjima, džem od limuna i kapara, riblji čvarci i crumble od paškog sira

GLAVNA JELA

FILE JADRANSKE RIBE

Jadranska riba, krema od karamelizirane mrkve, sotirano povrće

LIČKA TELETINA

Teleći kotlet, lički škripavac, špinat, rajčica, umak od vina i češnjaka, pohani krumpir

ZAGREBAČKI S PIREOM I SALATA OD CIKLE

Teleća rolada sa sirom i šunkom, pire krumpir, krema od limuna, miješane salatice, emulzija od tartar umaka, varijacija cikle

ROMB I CVJETAČA

File romba, paljena cvjetača, umak od začinskog bilja i mlaćenice, ikra od pastrve, ulje od peršina

BALTAZAR KLASICI

HLADNA PLATA BALTAZAR / ZA JEDNU OSOBU

Dalmatinski pršut, domaća salama, kulen, paški sir, masline, kiselo povrće

BIJELA RIBA 1 KG (ŽAR, KUHANA, PEĆNICA)

JADRANSKE LIGNJE 1 KG (ŽAR, PRŽENE)

JADRANSKI ŠKAMPI EKSTRA KLASA 1 KG

JADRANSKI ŠKAMPI 1KG (TARTAR, BUZARA, ŽAR)

BALTAZAR JANJEĆA PLJESKAVICA

BALTAZAR JUNEĆA PLJESKAVICA

JANJEĆI KOTLETI

TELEĆI FRENCH RACK

STEAKS

JUNEĆI BIFTEK

mokro zrenje , Hrvatska, 250 g

RIB-EYE

mokro zrenje minimalno 21 dan, Hrvatska, 300 g

BLACK ANGUS RIB-EYE

mokro zrenje, SAD, 100 g

WAGYU RIB EYE

mokro zrenje, Japan 100 g

DRY AGE STEAK

suho zrenje, minimalno 60 dana, 100g

PRILOZI

HRSKAVI KRUMPIR, VLASAC, VRHNJE, AROMATIZIRANA SOL

POVRĆE NA ŽARU, HRSKAVI LUK, ZAČINSKO BILJE, GEL OD MOŠTA

DNEVNI IZBOR

SALATA

DNEVNI IZBOR SVJEŽIH SALATA

DESERTI

BALTAZAR MEĐIMURSKA GIBANICA

Biskvit od oraha, krema od pečene jabuke, krema od sira i oraha, hrskavi mak, hrskave kore

ČOKOLADNA TORTA S LJEŠNJAKOM I MANDARINOM

Čokolada Valrhona Guanaja 70%, tostirani lješnjak, krema od mandarine

ŠLJIVA, BADEM I BIJELA ČOKOLADA

Krema od šljiva, consommé od šljiva, crumble od badema, krema karamelizirane bijele čokolade, đumbir

DNEVNI IZBOR