HLADNA PREDJELA

SIR S VRHNJEM I POGAČICE

Svježi kravlji sir, domaće vrhnje, pečena paprika, ukiseljene rotkvice, vlasac

SALATA OD HOBOTNICE I VARIJACIJE MASLINE

Hobotnica, dehidrirane masline, spužva od masline, marinirani plod kapara, salatice, kvasina

JADRANSKA RIBA S JAGODAMA I BOSILJKOM

Carpaccio bijele ribe, ukiseljene jagode, emulzija od bosiljka, marinirana ikra pastrve, maslinovo ulje Chiavalon

TATAR BIFTEK

Biftek, marinirana gorušica, hrskavi paški sir, prepeličji žumanjak, emulzija vlasca, tučeni maslac

SALATA OD JADRANSKIH KOZICA

Marinirane kozice, mousse od kozica, fregola sarda, marinirani koromač i naranča, salatice, hrskavi krutoni u maslacu, dresing od naranče i maslinovog ulja

JUHE

BOGATA RIBLJA JUHA

Bijela riba, kozice, mrkva, krumpir, celer

BISTRA GOVEĐA JUHA

Domaći rezanci, mrkva, govedina

JUHA OD DIVLJIH ŠPAROGA I ŠPINATA

Divlje šparoge, gnudi od skute, grisin od čvaraka

TOPLA PREDJELA

DOMAĆI ZAGORSKI ŠTRUKLI

Fermentirani kravlji sir, domaće vrhnje, hrskave mrvice, paljeni maslac

JANJETINA I GRAŠAK

Ragu od janjetine, krema od kravljeg sira Veli Jože i palente, mladi grašak, prah paljenih borovih iglica

RIŽOTO OD ŠKAMPA

Carnaroli odležana riža, jadranski škamp, divlje šparoge, emulzija od škampa

RAVIOLI SA ZECOM I MEDVJEĐIM LUKOM

Ravioli punjeni zecom i šumskim gljivama, umak od hrena, tostirani lješnjak, hrskavi kelj, pesto od medvjeđeg luka

JAKOBOVE KAPICE I DIVLJE ŠPAROGE

Jakobove kapice, hollandaise s divljim šparogama, džem od limuna i kapara, riblji čvarci i crumble od paškog sira

GLAVNA JELA

FILE JADRANSKE RIBE

Jadranska riba, krema od karamelizirane mrkve, sotirano povrće

LIČKA TELETINA

Teleći kotlet, lički škripavac, špinat, rajčica, umak od vina i češnjaka, pohani krumpir

ZAGREBAČKI I “RIZI BIZI“

Teleća rolada sa sirom i šunkom, ragu od celera i graška, krema od limuna, miješane salatice, emulzija od tartar umaka

BALTAZAR KLASICI

HLADNA PLATA BALTAZAR / ZA JEDNU OSOBU

Dalmatinski pršut, domaća salama, kulen, paški sir, masline, kiselo povrće

BIJELA RIBA 1 KG (ŽAR, KUHANA, PEĆNICA)

JADRANSKE LIGNJE 1 KG (ŽAR, PRŽENE)

JADRANSKI ŠKAMPI EKSTRA KLASA 1 KG

JADRANSKI ŠKAMPI 1KG (TARTAR, BUZARA, ŽAR)

BALTAZAR JANJEĆA PLJESKAVICA

BALTAZAR JUNEĆA PLJESKAVICA

VRAT CRNE SLAVONSKE SVINJE

JANJEĆI KOTLETI

TELEĆI FRENCH RACK

STEAKS

JUNEĆI BIFTEK

mokro zrenje , Hrvatska, 250 g

RIB-EYE

mokro zrenje minimalno 21 dan, Hrvatska, 300 g

BLACK ANGUS RIB-EYE

mokro zrenje, SAD, 100 g

WAGYU RIB EYE

mokro zrenje, Japan 100 g

DRY AGE STEAK

suho zrenje, minimalno 60 dana, 100g

PRILOZI

HRSKAVI KRUMPIR, VLASAC, VRHNJE, AROMATIZIRANA SOL

POVRĆE NA ŽARU, HRSKAVI LUK, ZAČINSKO BILJE, GEL OD MOŠTA

DNEVNI IZBOR

SALATA

DNEVNI IZBOR SVJEŽIH SALATA

DESERTI

SAMOBORSKE KREMŠNITE

Kremšnita krema, hrskavo lisnato od pira, prah od bazge, tonka

JAGODE I ČOKOLADA

Čokoladni ganache, mus od jagoda, kreker od jagoda, umak od crnog vina, mente i jagoda

DNEVNI IZBOR